Hjælp til dysleksi og læsevanskeligheder vi er eksperter i Alkalær-metoden Coaching for børn, unge og voksne

Stavekursus 2

- Det Superseje Stavekursus 2

Efter at eleven har færdiggjort Det Superseje Stavekursus 1, er turen nu kommet til del 2.

Nogen siger at sprog som fransk og engelsk er endnu sværere at stave til end dansk. Måske har de ret, bortset fra én ting: De danske endelser.

Problemet med de danske endelser er at vi, om man så må sige, har en kollektiv tendens til at "æde" dem når vi taler. Det vil med andre ord sige at afstanden fra bogstavernes lyde i endelserne til det der rent faktisk bliver udtalt, ofte er temmelig stor, for ikke at sige enorm.

Lad os tage et eksempel som ordet kælderen. For det første bliver ordet i dagligdags tale udtalt som et tostavelsesord. For det andet bliver alle bogstaver i ordet kælderen mellem l og n(dere) udtalt som en lang ikke-alfabetisk lyd. Det kræver med andre ord gramatisk viden om navneords endelser at kunne stave ordet korrekt - men også at kunne bøje det videre i flertal(kældre, kældrene).

For at få styr på ordenes endelser, og dermed blive god til at stave, kræves det at man først og fremmest har tjek på tre forskellige ordkategorier, nemlig navneord, tillægsord og udsagnsord. 

Det er netop hvad dette kursus handler om.

7256

Stavekursus 2

Book nu

Stavekursus 2 FEST

Book FEST til Det super seje stavekursus 2

Book nu
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System